top of page

 

 

Het Maison Chantecler vormt een ideaal vertrekpunt als je Brussel wil leren kennen.

TRANSPORTS

Luchthavens

Opgelet,er zijn twee luchthavens in Brussel:

Openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde bushalte ligt tegenover de Sterrenwacht, op 2 minuten stappen van het Maison Chantecler. Je neemt er lijn 60, die het Brugmann plein (10 min), het Flageyplein (15 min) en de Vijvers van Elsene aandoet, alsook het Ambiorixplein en de Europese instellingen (30 min).

 

Via de halte Churchill (5 min) is er aansluiting mogelijk met tram 3, die je naar het station Brussel-Zuid (10 min), en naar het centrum van de stad (de Beurs, De Brouckère, de Dansaertwijk, het Sint-Katelijneplein en de Grote Markt) brengt (15 min).

Vertrek je vanaf de halte Houzeau op de Houzeaulaan, op 5 min loopafstand, dan kan je lijn 38 nemen in de richting van het stadscentrum. Er is aansluiting naar het Flagey Place (10 min), naar Brussel-Luxemburg (30 min) en naar het station Brussel-Centraal (40 min).

Lijn 43, die de halte Sterrenwacht aandoet, brengt je onder andere tot aan het Heldenplein in Ukkel, de Willem van Oranje wijk en de Brusselse randgemeente Linkebeek.

Vanaf de bus- en tramhalte aan het Heldenplein, op 20 minuten wandelafstand of op 3 haltes vanaf de bushalte Houzeau, kan je de tramlijnen 92 en 4 nemen, waarmee je alle strategische plaatsen in Brussel bereikt.

Meer info over de MIVB.

Treinen

In Brussel zijn er 3 hoofdstations:
 

  • Brussel-Zuid,  op 20 minuten met de auto of 30 minuten met de tram (bus 60 en tram 3);

  • Brussel-Centraal, op 15 minuten met de auto of 40 minuten met de bus (lijn 38);

  • Brussel-Noord, op 30 minuten met de auto

 

Saint-Job station, much smaller though, is just 10 min walking away. It is quite easy from there to transit by one of the bigger train stations.


Luxembourg Station, also, is 20 min away by car, 15 min by train (from Saint-Job) and 30 min by bus (38). 

 

Meer info op NMBS.

Villo!

In Brussel bestaat de mogelijkheid om fietsen te huren. Dat kan voor een dag of langer. Het fietsdeelsysteem Villo ligt op de Houzeaulaan, op 2 minuten stappen van het Maison Chantecler. 

Meer info op Villo!.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We kennen de stad goed en kunnen je op weg helpen.

Taxi

Er rijden veel taxi's in Brussel. Het makkelijkste is om contact op te nemen met Taxis Verts (+32 2 349 49 49). Een alternatief is de Uber-app (particuliere chauffeurs, geen reservering nodig).

 

bottom of page